Sign In

Министарству сертификат „Три златне звјездице“

Објављено:

Међународна улична трка у Прњавору, која од лани има европски квалитет три звјездице, уврштена је у манифестације од значаја за Српску, што показује стални напредак у организацији овог спортског догађаја који сваког марта окупи атлетичаре из Српске, БиХ, региона и свијета, рекао је предсједник Атлетског клуба "Прњавор", Жељко Петровић.

Тим поводом институцијама и покровитељима Међународне уличне трке у Прњавору уручени су сертификати Европске атлетске федерације „ Три златне звједице“, а признање је добило и Министарство породице, омладине и спорта.

Петровић је након састанка са помоћником министра за спорт Републике Српске, Драганом Јаћимовићем и начелником општине Прњавор, Дарком Томашем, изразио задовољство што је Атлетски клуб "Прњавор" ове године успио потврдити квалитет од три звјездице Међународне уличне трке.

"Успјели смо задржати свој статус у европском атлетском календару, а за све ово дугујемо захвалност ресорном министарству и начелнику општине Прњавор на подршци у организацији свих ових година", рекао је Петровић.

Јаћимовић је рекао да је трка у Прњавору фантастичан спој постојања друштвено одговорне фирме, локалне власти и спортског клуба.

"Честитке Атлетском клубу `Прњавор` на добијеном сертификату, односно задржавању треће звјездице. Министарство породице, омладине и спорта Српске ће сигурно помагати ову трку, а надамо се да ће кроз неколико година у Прњавор доћи и пета звјездица", рекао је Јаћимовић.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш, рекао је да је труд, који је Атлетски клуб "Прњавор" улагао у организацију трке лани, након 18 година, награђен са три звјездице.

"Увјерен сам да ће квалитет трке из године у годину бити бољи. Захвални смо Министарству породице, омладине и спорта Српске које је препознало Прњавор као спортску средину у којој атлетика у правом смислу живи. Увјерен сам да ћемо и наредних година напредовати", рекао је Томаш.

Томаш је на помоћи при успјешној организацији трке захвалио генералном спонзору предузећу "Комерц Мали", те Дому здравља и Полицијској станици у Прњавору.

Јубиларна 20. Међународна улична трка "Прњавор 2019" биће одржана 29. марта са почетком у 13.00 часова.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.