Sign In

Министар,Соња Давидовић,присуствовала сједници Скупштине Савеза општина и градова

Објављено:

​​​Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, присуствовала је 16. Скупштини Савеза општина и градова, у оквиру које се обратила представницима јединица управе и локалне самоуправе, говорећи о темама које би могле бити предмет сарадње Министарства и локалних заједница.
 
Давидовићева је највећу пажњу посветила проблемима демографије, подсјетивши да су институције изузетно посвећене рјешавању тих питања, али да је једнакко важно укључивање локалних заједница.
 
„Мислим да је једнако важно да се локалне заједнице директно укључе у ову причу и планирају у својим буџетима средства за популациону политику у складу са својим потребама. Свака општина има своје специфичности и ефикасније је да одређене мјере планира у складу са својим потребама, како бисмо што брже почели добијати конкретне резултате“ – истакла је Давидовићева.
 
Осим о популационој политици, Давидовићева је говорила и о потреби да се посвети пажња правилном расту и развоју дјеце, првенствено кроз школски спорт.
 
„Велики је број дјеце која имају деформитете кичме или су гојазна и ми ћемо као Министарство значајну пажњу у оквиру новог Закона о спорту посветити овом сегменту. Локалне заједнице би могле доста помоћи када би у својим буџетима планирале средства за организацију школског спорта, односно финансирање организације школских и општинских такмичења“ – нагласила је Давидовићева.
 
Она је, говорећи о друштвено корисном раду, споменула Стратегију за унапређење и развој волонтирања (2019-2023.година) и опредјељење Министарства да  посебан акценат стави на промоцију значаја волонтирања,као друштвено корисног рада.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.