Sign In

Министар, Соња Давидовић, отворила Међународни рукометни ТВ турнир

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, рекла је у Добоју на отварању 51. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2019", да ова манифестација на најбољи начин промовише рукомет, спорт, овај град и Републику Српску.

Давидовићева, која је и члан Организационог одбора, истакла је да је овај турнир уврштен у календар манифестација од посебног значаја за Републику Српску и подсјетила да Влада Српске подржава његову организацију.

Градоначелник Добоја, Борис Јеринић, пожелио је гостима и спортским клубовима пријатан боравак у Добоју и изразио захвалност предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и другим учесницима који су дио организације ове спортске приче.

Прослављени играч и тренер, Веселин Вујовић, изразио је задовољство што је поново присутан на овој спортској манифестацији гдје је некада учествовао као играч.

На турниру, који ће трајати до суботе, 24. августа, учествоваће осам екипа, а први такмичарски сусрет је између "Пекинга" из Кине и домаћина "Слоге".

Добојски међународни рукометни ТВ турнир шампиона уврштен је у такмичарски календар и Европске и Свјетске рукометне федерације. Генерални покровитељ је град Добој, уз подршку Владе Српске и Савјета министара.  Прошлогодишњи побједник добојског турнира је екипа словачког "Татран Прешова".

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.