Sign In

Министар, Соња Давидовић, уручила спортску опрему за наставу физичког васпитања

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, уручила је руководству бањалучке Основне школе "Милош Црњански" спортску опрему за квалитетно обављање наставе физичког васпитања, те најавила реализацију овог пројекта, за који је издвојено 60.000 КМ, у свим школама у Српској.

Давидовићева је истакла да сетови садрже опрему неопходну за креирање полигона за елементарне спортске кретње и игре.

"Циљ овог пројекта је да свој дјеци школског узраста од првог до петог разреда обезбиједимо квалитет у извођењу наставе физичког васпитања, те да се од најранијег узраста правилно развијају", рекла је Давидовићева.

Говорећи о закону о спорту који ће бити разматран на наредној сједници Народне скупштине Републике Српске, Давидовићева је изразила задовољство припремљеним новим законским текстом који садржи много новина у односу на садашњи.

Вршилац дужности директора Основне школе "Милош Црњански", Огњен Кос, рекао је да ће опрема много значити побољшању квалитета извођења наставе у школи.

"У току школске године учествујемо у бројним спортским такмичењима и манифестацијама, тако да ће нам ови реквизити користити да се још боље припремимо", рекао је Кос, те додао да централна школа на Петрићевцу тренутно има 847 ученика, а подручна у Мотикама 67 ђака.

Предсједник Актива дирекотра основних школа регије Бањалука, Мирослав Попржен, истакао је значај овог пројекта МинистарСтва породице, омладине и спорта јер ће допринијети да се љубав према спорту развија и код дјеце најнижих разреда.

"Будућност спорта је у развоју школског спорта који је потребно подићи на што већи ниво, а ове активности значајно томе доприносе", рекао је Попржен.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.