Sign In

Министар, Соња Давидовић разговарала са министрима Вањом Удовичићем и Славицом Ђукић - Дејановић

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је данас у Београду са министром омладине и спорта Србије, Вањом Удовичићем и министром без портфеља задуженим за демографију и популациону политику, Славицом Ђукић- Дејановић о сарадњи и реализацији заједничких пројеката.
 
Давидовићева је изразила задовољство досадашњом успјешном сарадњом са Министарством омладине и спорта Србије и нагласила да је сарадња у ресорима омладине изузетно конретна и интензивна, те да се сваке године праве акциони планови о реализацији заједничких пројеката.
 
„Недавно је у Бањалуци одржана састанак представника два Министарства у вези са Акционим планирањем и реализацијом заједничких активности, у оквиру којег смо, између осталог, разговарали о  заједничком организовању Сусрета младих Републике Српске и Србије. Сматрамо да је важно да се млади из Републике Српске повезују и сарађују, како кроз већ успостављену сарадњу омладинских организација, тако и кроз заједничко аплицирање организација према средствима из ИПА фондова и сарадњу преко Регионалне канцеларије за сарадњу младих“- истакла је Давидовићева.
 
Министар омладине и спорта Србије, Вања Удовичић, задовољан је досадашњом сарадњом са институцијама Републике Српске и истиче да ће реализација заједничких пројеката бити настављена.
 
„ Заједнички ћемо наступати према међународним фондовима, када је ријеч о омладини, и прибављању што већих средстава кроз пројекте према ИПА фондовима“ –рекао је Удовичић .
 
Министар Давидовић нагласила је да ће помоћ колега из Србије бити изузетно значајна када је ријеч о изради новог Закона о спорту Републике Српске. Она је посебно нагласила значај сарадње у области демографије и популационе политике, које су државне институције Републике Србије и Републике Српске поставиле као приоритетне националне и политичке циљеве.
 
„ Вјерујем да ћемо ускоро имати прилику да организујемо заједничку сједницу Савета за популациону политику Републике Србије и Савјета за демографску политику Републике Српске, како бисмо у директном контакту омогућили стручњацима да заједничким снагама дођемо до најбољих рјешења у овој области“ – нагласила је Давидовићева.
 
Министар без портфеља задужен за демографију и популациону политику, Славица Ђукић – Дејановић, нагласила је да демографија са обе стране Дрине биљежи нежељене трендове и да је једно од кључних питања  рад на јединицама локалне самоуправе у смислу да је битно пратити колико тога што се договори на националном плану буде спроведено на локалном нивоу. Нагласила је да ће у том правцу ићи и реализација заједничких пројеката са Републиком Српском у области демографије.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.