Sign In

Министар Давидовић на свечаној академији поводом 25 година од оснивања ФСРС

Објављено:

​У бањалучком Културном центру Бански двор одржана је свечана академија поводом обиљежавања 25 година од оснивања Фудбалског савеза Републике Српске који има 380 клубова, 25.000 фудбалера и шест нивоа такмичења.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић, оцијенила је да је Фудбалски савез Републике Српске најуспјешнији спортски савез у Српској.

"Фудбалски савез је изузетан у начину организације, броју чланова које има и сигурно је да у свим сегментима може бити узор за остале спортске савезе", рекла је Давидовићева. Она је истакла да је веома значајно што је Фудбалски савез Републике Српске посебну пажњу посветио развоју младих играча.

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске, Миле Ковачевић, нагласио је да ће овај савез наставити са примјеном и усвајањем највиших фудбалских стандарда.

"Фудбалски савез Републике Српске је данас далеко изнад почетне позиције. Озбиљна смо асоцијација и препознатљива, не само на овим просторима, него и у сједиштима ФИФА и УЕФА", каже Ковачевић.

На свечаној академији уручена су и специјална признања која су добили предсједник Републике Српске Милорад Додик, фудбалски савези БиХ и Републике Српске, те два бивша предсједника Фудбалског савеза Српске Бранко Лазаревић и постхумно Милан Јелић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.