Sign In

Министар Давидовић отворила Трећу регионалну конференцију младих у Бијељини

Објављено:

​​
Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, отворила је данас у Бијељини Трећу регионалну конференцију омладинских организација из Српске и Србије, која се одржава ради њиховог чвршћег повезивања.
 
Давидовићева је истакла да ова конференција има вишеструк значај - прије свега ради повезивања младих, упознавања, сарадње и размјене искустава.
 
"Изузетно је важна њихова сарадња у будућности како би покушали заједно да аплицирају за пројекте и да користе средства европских фондова, те на основу тога и реализују те пројекте", рекла је Давидовићева на отварању конференције.
 
Она је изразила увјерење да ће и ова, као и претходне двије регионалне конференције, бити успјешна.
 
"Изузетно је значајан овај начин повезивања младих који радимо позивајући колеге из Србије и Русије. Већ постоје одређени пројекти који су у фази реализације", рекла је Давидовићева новинарима.
 
Државни секретар у Министарству омладине и спорта Србије, Дарко Станић, рекао је да је задовољство присуствовати оваквим скуповима које организује Министарство омладине и спорта Републике Српске.
 
"Планирамо већ ове године да организујемо наше сусрете омладинских организација у Србији", рекао је Станић.
 
Он је навео да је најзначајније да млади размјењују искуства и иду корак по корак ка успјеху у свим сферама.
 
Потпредсједник Омладинског савјета Републике Српске, Милош Антуновић, рекао је да је овај скуп организован у сарадњи са Министарством омладине, породице и спорта Српске, оцјењујући да је то одличан начин за успостављање сарадње како би се дошло до нових, заједничких идеја и њихове реализације.
 
"Организујемо ове конференције, а њима присуствују и омладинске организације из Словеније и Црне Горе, као гости, али и као потенцијални сарадници на заједничким пројектима", рекао је Антуновић и додао да је Омладински савјет Српске недавно са неколико пројеката конкурисао преме претприступним средствима ЕУ, те да чекају одговор.
 
Конференција је окупила шездесетак представника 20 омладинских организација - по 10 из Србије и Републике Српске.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.