Sign In

Министар Давидовић отворила кошаркашки камп "Grawe three points"

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, отворила је данас на спортским теренима апартхотела "Вучко" на Јахорини кошаркашки камп " Grawe three points " који је окупио око 500 младих кошаркаша узраста од шест до 16 година.
 
"Ово је изузетно важан догађај у кошаркашком кампу који се традиционално организује на олимпијској љепотици Јахорини. Камп данас слави пунољетство, а присутни су учесници из Републике Српске, Федерације БиХ и Турске", навела је Давидовићева на конференцији за новинаре.
 
Малишани, истиче она, на Јахорини имају фантастичне услове за тренинге и учење својих првих кошаркашких корака.
 
Давидовићева је похвалила организатора кампа, Кошаркашки клуб "Партизан" ТС Бањалука чији тренери из године у годину показују озбиљан и професионалан рад са младим кошаркашким надама.
 
"Посебно нам је важно да нам се дјеца што масовније баве спортом, а овакви кампови су идеална база за то, јер су то мјеста гдје дјеца одрастају у здраве људе, и да уче шта значи спорт, а не да их васпитава улица", поручила је Давидовићева.
 
Градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић, похвалио је изузетан и професионалана рад организатора кампа на Јахорини.
 
Он је рекао да су град Источно Сарајево и градска Туристичка организација финансијски помогли организовање кошаркашког кампа " Grawe three points " и најавио да ће то радити и убудуће.
 
Директор Олимпијског центра "Јахорина", Дејан Љевнаић, потврдио је подршку свим овако квалитетним активностима које доприносе афирмацији Јахорине и спорта.
 
Он је поновио да су на Јахорини у току инфраструктурни радови вриједни око 30 милиона КМ и додао да је ова планина љепша љети него зими.
 
Љевнаић је апеловао да надлежне власти обезбиједе изградњу тротоара на путној комуникацији која води кроз планину да би њени гости, поготово дјеца, били што безбједнији приликом посјете Јахорине.
 
Добре тренинге, угодан боравак и лијепо дружење малишанима су пожељели и представник хотела "Вучко", Александар Провић и представник "Граве осигурања" Срђан Вукадин, као и кошаркаши "Партизана" Ђорђе Гагић и Стефан Јановић.
 
У Кошаркашком клубу "Партизан" ТС Бањалука наглашавају да кроз " Grawe three points " годишње прође више од 500 дјевојчица и дјечака различитих узраста.
 
Акценат је првенствено на окупљању младих који припадају категоријама јуниора, кадета и пионира, али учествују и најмлађи, који о кошарци уче кроз мини баскет принципе.
 
Камп ће ове године бити реализован у четири смјене и завршава се 24. августа.

 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.