Sign In

Министар Давидовић отворила четврти "Фис трофеј Равна планина"

Објављено:

​​
Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, отворила је четврти "ФИС трофеј Равна планина" на којем учествује 80 такмичара из 18 земаља.
 
"ФИС се организује у Ски-центру ‘Равна планина’, а ресорно министарство и Влада Републике Српске свакако подржавају овакву организацију гдје се ради са доста ентузијазма како би све било на највишем нивоу", рекла је Давидовићева на конференцији за новинаре.
 
Она је нагласила да је ово значајно такмичење традиционално и да има међународни карактер, додавши да се они који су раније били учесници ФИС купа враћају из године у годину, што говори да је ријеч о квалитетном такмичењу.
 
"Надам се да ће се такмичење наставити и даље. Ми ћемо подржавати и наредних година ово такмичење", нагласила је Давидовићева.
 
Начелник општине Пале, Бошко Југовић, захвалио је власнику ски-центра "Равна планина" Вељку Голијанину за организацију ФИС трке и изразио наду да ће делегат из Италије, Херберт Кламер, дати најбоље оцјене које ће бити увод у добијање лиценце за одржавање "Европа купа" такмичења у алпском скијању.
 
"Овај ски-центар је то заслужио. Драго ми је што се такмичење одржава на подручју општине Пале и што постоји могућност одржавања ски-такмичења на Равној планини у вријеме када је у читавој Европи оскудица са снијегом", изјавио је Југовић.
 
Према његовим ријечима, покренуте су активности заједно са Владом Републике Српске да се комплекс Равне планине у наредном периоду увеже са Олимпијским центром "Јахорина" и на тај начин Пале сврстају у ред скијашких и туристичких центара не само у БиХ, на Балкану, него и шире.
 
Предсједник Смучарског клуба "Пале" и један од организатора трке, Игор Шљука, рекао је да је ово такмичење постало традиционално и да учествује 80 такмичара из 18 земаља.
 
"Одржано је такмичење у велеслалому у мушкој и женској конкуренцији, а очекује нас такмичење у слалому. Жеља нам је да промовишемо такмичење како би се чуло за ски-центар и Смучарски клуб `Пале` као техничког организатора ФИС трке", рекао је Шљука.
 
Власник Ски-центра "Равна планина", Вељко Голијанин, захвалио је свима који су дошли, додајући да су организатори доказали да могу урадити добру трку.
 
"Добили смо вискоке оцјене и мислим да смо на прагу добијања лиценце за одржавање `Европа купа` такичења у алском скијању. Сви клубови из БиХ и окружења нашли су овдје полигон за тренинге и због тога ми је изузетно драго", навео је Голијанин.
 
Такмичење, које ће трајати до суботе, одржава се под покровитељством Владе Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, града Источно Сарајево, општине Пале, Смучарског савеза БиХ и компаније "Мајнекс" Пале.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.