Sign In

Министар Давидовић посјетила вртић “Чика Јова Змај” у Бијељини

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, посјетила је Дјечији вртић "Чика Јова Змај" у Бијељини и том приликом дјеци уручила пригодне поклоне.

Она је нагласила да су рад и организација пословања у овом вртићу доста добри и да је посебно радује чињеница да вртић ради до 19.00 часова, додавши да би то требало да буде примјер свим вртићима у Српској.

"У овом вртићу смо поводом обиљежавања Међународног дана породице, а на поклон смо им донијели дидактички материјал и мајице са логом Међународног дана породице и ресорног министарства", рекла је Давидовићева новинарима.

Она је истакла важност његовања породице и традиционалних вриједности.

"Пажња и брига родитеља према дјеци, а касније и обрнуто, веома је важна. Битно је за своје дијете наћи дневно бар пола сата и разговарати, јер ће се то вишеструко наградити, дјеца ће им на исти начин вратити", рекла је Давидовићева.

Она каже да је одушевљена чињеницом да је вртић похађа 450 дјеце, а да је тек 50 на листи чекања, што, како каже, није велики број с обзиром на величину града. 

Давидовићева каже да би вољела да рад у другој смјени усвоје и вртићи у другим локалним заједницама Српске.

Директор Дјечијег вртића "Чика Јова Змај", Славиша Вујановић, рекао је да је овај вртић по броју дјеце други у Републици Српској.

Он је напоменуо да вртић годинама има добро сарадњу са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске, која се огледа у реализацији пројеката.

Дјечији вртић "Чика Јова Змај" ради у четири објекта, два су у граду, један у Новом насељу Јања и један у Дворовима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.