Sign In

Министар Давидовић присуствовала свечаној академији Републичке управе цивилне заштите

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, присуствовала је свечаној академији Републичке управе цивилне заштите као и показној вјежби „Дрина 2018“, коју су извеле специјализоване службе Цивилне заштите.

Вјежби је присуствовао и предсједник Републике Српске, Милорад Додик, који је похвалио Цивилну заштиту и обећао да подршка ни убудуће неће изостати.

"Желимо да још више развијамо овај сегмент, да оспособимо и укључимо што више људи, не само професионалаца, него и оних који се изненада нађу у некој ванредној ситуацији. Да буду оспособљени да знају шта треба да учине да би свима помогли", рекао је Додик коме је на академији, одржаној прије почетка вјежбе, уручена златна значка Цивилне заштите за допринос јачању система заштите и спасавања.

Директор Републичке управе Цивилне заштите, Миле Међед, рекао је да је један од приротета набавка машина за деминирање.

"Са Владом Српске смо договорили да ћемо тај проблем ускоро ријешити, а и данас у разговору са предсједником добили смо обећање да ће помоћи, као што је и раније радио", нагласио је Међед.

У вјежби су учествовали фочански и бањалучки ватрогасци, деминери, рониоци, специјализовани тим за брза дејства, Горска служба спасавања, Хеликоптерски сервис, Црвени крст и фочански Дом здравља.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.