Sign In

Министар Давидовић разговарала са градоначелником Бијељине

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, најавила је током данашње посјете Бијељини наставак пројеката Владе на унапређењу школског спорта и демографске обнове путем нових мјера популационе политике у којима је неопходно и активно учешће локалних заједница.


Након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, Давидовићева је рекла новинарима да су у фокусу разговора били млади људи, а повод за то је Трећа регионална конференција омладинских организација која се одржава у овом граду, у организацији ресорног министарства и Омладинског савјета.


"Циљ конференције јесте повезивање младих људи из Републике Српске и Србије у смислу рада на заједничким пројектима, међусобног упознавања и начина на који могу заједно аплицирати према средствима из европских фондова", навела је Давидовићева.


Она је најавила и нове пројекте који се односе на школски спорт и подршку дјеци школског узраста од првог до петог разреда.


"Циљ нам је да радимо на развоју моторичких вјештина, да дјецу тог школског узраста више активирамо у спорту и у том смислу ћемо ангажовати професоре физичког васпитања, односно стручњаке који ће сигурно на адекватан начин радити са дјецом", рекла је Давидовићева.


Према њеним ријечима, Министарство породице, омладине и спорта обезбиједило је дидактичку опрему за 187 школа у Републици Српској и реализација пројекта почеће у октобру.


"Незаобилазна тема о којој се данас највише прича јесте демографска обнова Републике Српсkе и нове мјере популационе политике, а стручњаци кажу да нема квалитетних мјера без активног учешћа локалних заједница", истакла је Давидовићева.


Она је најавила и састанак са представницима Савеза општина и градова Републике Српске како би се о овој теми детаљније причало са представницима свих локалних самоуправа.


Давидовићева је рекла да је током прве службене посјете Бијељини градоначелник Мићић рекао да овај град већ има низ мјера које у том смислу реализује.


Мићић је након састанка у сједишту Градске управе рекао да је Бијељина Европски град спорта са 10.500 младих укључених у рад клубова, те навео да се из локалног буџета ове године за спорт и инфраструктуру у спорту издваја 2,5 милиона КМ.


Он је подржао пројекат за активније бављење спортом међу најмлађима и истакао да се брига локалне заједнице о младима огледа и кроз стипендирање, као и промоцију и подршку младим талентима.


"Породица је свакако најбитнија и сви заједнички треба да радимо на томе да нам млади људи остају на овим просторима и стварају своје породице", оцијенио је Мићић.
​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.