Sign In

Министар Давидовић разговарала са директорицом Завода за медицину рада и спорта РС

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, разговарала је са директорицом Завода за медицину рада и спорта Републике Српске, Анком Шмитран – Ђурић, о љекарским прегледима спортиста свих  узраста са територије Републике Српске као и о функционисању Завода за медицину рада и спорта.

На састанку је закључено да су љекарски прегледи спортиста Републике Српске,  а поготово оних најмлађег узраста,апсолутно потребни, како би се избјегле све евентуалне негативне посљедице.

Министар Давидовић нагласила је значај љекарских прегледа спортиста и најавила конкретну помоћ Заводу за медицину рада и спорта при вршењу љекарских прегледа за спортисте кроз изналажење системског рјешења а и у набавци  два неопходна медицинска уређаја – спироергометра. Један уређај био би стациониран у Бањалуци, а други у простору Завода у Источном Сарајеву или у Дому здравља у Фочи. Наведени уређаји би здравствену заштиту спортиста подигли на виши ниво, што је приоритет у раду Министарства породице, омладине и спорта и Завода за медицину рада и спорта Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.