Sign In

Министар Давидовић уручила награде најбољим спортистима Фоче

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, уручила је награде најбољим спортистима Фоче, стонотенисерки СТК "Перућица" Снежани Марковић и Одбојкашком клубу "Маглић", који су трећу годину узастопно проглашени за најбољег спортисту, односно најбољи спортски колектив општине Фоча.

Она је том приликом  рекла да је ресорно министарство за најбоље фочанске спортисте издвојило 10.000 КМ.

"Фоча је одувијек препознатљива као град спорта и младих. Развијене су све гране спорта, а можда фали кајак-кану клуб и било би добро да се и такав клуб формира", рекла је Давидовићева.

Начелник општине, Радисав Машић је подсјетио да локална управа издваја 400.000 КМ годишње за спорт и да доста пажње води о спортској инфраструктури.

"Ове године биће обновљена Спортска сала `Партизан` чиме ће стони тенис и борилачки спортови добити много боље услове, а уједно ћемо на спрату објекта адаптирати просторију за КУД `Фоча`", рекао је Машић.

Марковићева је признање за најбољег спортисту у 2017. години заслужила бронзом у дублу са Балканског првенства за младе у Бугарској, наступима са сениорском селекцијом БиХ на важним међународним турнирима, али и бројним медаљама са такмичења у БиХ и Републици Српској.

"Успјела сам да достигнем рекорд мог тренера и моје мајке Наде Марковић и могу да обећам да ћу се потрудити да га побољшам за бар још један избор", рекла је Марковићева у обраћању публици на традиционалној општинској манифестацији "Избор спортисте године".

Одбојкашком клубу "Маглић" ово је у протеклих пет година четврто признање за најбољи фочански спортски колектив, а треће узастопно.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.