Sign In

Министар Давидовић уручила спортску опрему ОШ „Свети Сава“ у Фочи

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић, уручила је Основној школи "Свети Сава" у Фочи комплет спортских реквизита и опреме - поклон Министарства спорта Србије.
 
Давидовићева је навела да је министар спорта Србије, Вања Удовичић, недавно донио четири таква комплета, чиме је показао колико је Влади Србије стало до развоја спорта у Српској.
 
Комплети садрже голове за мали фудбал, по два кошаркашка постоља са таблама и обручевима, одбојкашку мрежу, по 10 лопти за одбојку, рукомет, фудбал и кошарку.
 
Осим Фоче, комплете реквизита и опреме добиле су школе у Осмацима, Бијељини и Бањалуци, а уз поклон Министартва спорта Србије стигло је и 300 лопти од Школског савеза Србије.
 
"Министар Удовичић нам је рекао да је то најквалитетнија и најсавременија опрема, а он се у то разумије јер је и сам спортиста. Драго ми је да нам је министартво из Србије пружило подршку, ми заједно радимо на развоју школског спорта", рекла је Давидовићева.
 
Она је додала да је 90.000 ученика основних и средњих школа у Републици Српској укључено у систем Малих олимпијских игара у оквиру којих се такмиче у шест спортских дисциплина.
 
Наставник физичког васпитања, Тамара Шимовић, каже да ће опрема умногоме унаприједити наставу.
 
"Нама овакве опреме никад није доста и захвалила бих министарствима Српске и Србије", рекла је Шимовићева.
 
Директор ОШ "Свети Сава", Јелена Чанчар, каже да је у овој школи успјешно заживио пројекат "За лакшу ђачку торбу" у оквиру којег су направљени ормарићи за спортску опрему.
 
"Сада свако дијете може оставити спортску опрему у школи, јер је то најтежи дио ђачке торбе. На наше велико задовољство, Министарство породице, омладине и спорта нам је одобрило тај пројекат", рекла је Чанчарева.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.