Sign In

Млади репрезентативци у кошаркашком кампу у Дворовима

Објављено:

​Помоћник министра за спорт Републике Српске, Драган Јаћимовић, отворио је Кошаркашки камп у Дворовима код Бијељине у оквиру Љетне школе спорта за коју Влада годишње издваја 200.000 КМ.
 
Јаћимовић је рекао да Министарство породице, омладине и спорта већ 18 година организује Љетну школу спорта у оквиру које се одржавају бројни кампови за све спортове широм Републике Српске.
 
"Посебно је задовољство што је с нама члан репрезентације Србије Драгана Станковић која је примјер доброг човјека и врхунског спортисте на коју млади треба да се угледају", истакао је он.
 
Према ријечима Јаћимовића, услови за рад су врхунски у Бијељини, а учесницима Кошаркашког кампа обезбијеђени су смјештај и храна у Бањи Дворови.
 
"Надам се да ће на овом терену израсти још бројни врхунски спортисти", поручио је Јаћимовић.
 
Станковићева је на отварању Кошаркашког кампа изразила задовољство што има прилику да подржи младе таленте из Републике Српске, међу којима је и она била на почетку каријере.
 
Генерални секретар Кошаркашког савеза Републике Српске, Драган Ћазић, рекао је новинарима да је у седмодневном кампу окупљено 15 дјечака, 15 дјевојчица и четири тренера, најбољи кошаркаши 2005. годишта који чине репрезентацију Републике Српске у малом.
 
"Ово је промоција кошарке и афирмација младих кошаркаша, а жеља нам је да по повратку у своје матичне клубове они утичу на омасовљавање овог спорта", навео је Ћазић и захвалио на подршци ресорним министарству, Бањи Дворови и Основној школи Дворови чије ресурсе користе.
​​
Директор школе у Дворовима, Чедо Јанковић, рекао је на отварању кампа да је част и задовољство угостити младе репрезентативце Републике Српске који су будућност кошарке и најбољи представници своје земље у свијету.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.