Sign In

Обиљежено 25 година постојања Медицинског факултета

Објављено:

Министар породице омладине и спорта, Јасмина Давидовић,присуствовала је свечаној сједници на Медицинском факултету у Фочи, којом је обиљежен Дан факултета и 25 година његовог постојања. Том приликом уручена су и признања заслужним појединцима и установама.
 
Министар Давидовић истакла да је поносна јер је Медицински факултет израстао у респектабилну образовну установу која школује врхунске кадрове.
 
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Драган Богданић, истакао је да се Медицински факултет у Фочи развијао и растао захваљујући Влади и владама Српске, али прије свега људима који су вјеровали у своју идеју.
 
"Медицински факултет у Фочи једна је од водећих образовних установа у региону са добром Универзитетском болницом. Одавде излази квалитетан медицински и стоматолошки кадар, као и из сродних грана, те је будућност ове установе свијетла", рекао је Богданић. 
 
За 25 година постојања, овај медицински факултет уписало је више од 4.000 студената, а дипломирало је 1.112.
Тренутно се на четири одсјека овог факултета образује око 1.400 студената.
 
Декан Медицинског факултета, Милан Кулић, рекао је да је факултет одшколовао властити кадар, али и да се још не одриче професора из Србије.
 
Он је нагласио да се наставни процес стално усавршава, а да је посљедњих неколико година акценат на развоју науке кроз Центар за биомедицинска истраживања.
 
"Наставићемо са улагањима у овај центар, прије свега у младе кадрове, да кроз различите пројекте запослимо младе истраживаче, јер без њих нема будућности овог факултета", рекао је Кулић.
 
Плакета за најбољег студента истраживача у протеклој школској години припала је Петру Видовићу из Зворника, а најбољи истраживач међу професорима је доцент са одсјека стоматологија Јелена Крунић.

​​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.