Sign In

Објављени резултати конкурса за субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове

Објављено:

​​Министарство породице, омладине и спорта одобрило је 310 захтјева од укупно 320 пристиглих на конкурсу за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове. За ове намјене у буџету за 2019.годину обезбијеђена су средства у износу од 1 700 000 КМ.

Од 310 одобрених захтјева 210 захтјева поднијели су млади брачни парови, а 100 захтјева млади. Одбијени су само захтјеви подносилаца који нису испуњавали основне услове конкурса а то су: држављанство Републике Српске, до 35 година старости у моменту подизања кредита и кредит подигнут из средстава Инвестиционо – развојне банке Републике Српске.
 
Од почетка реализације Посебног програма субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове од 2008. године, додијељено је  укупно 3708 субвенција, за шта је обезбијеђено око 9 800 000 КМ.
 
Списак корисника субвенције објављен је на страници Министарства породице, омладине и спорта, а субвенција свим корисницима важи од датума одобрења наведеног у рјешењу до краја отплате кредита.
 

 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.