Sign In

Одбојкашице Србије у септембру у Бања Луци

Објављено:

​​
Бањалука ће 7. септембра бити домаћин пријатељске утакмице између женских одбојкашких сениорских репрезентација Србије и Бугарске, најавио је данас помоћник министра за спорт Републике Српске, Драган Јаћимовић.
 
"Утакмица ће бити одиграна у Спортској дворани `Борик`, а одбојкашице ће у Бањалуку стићи 5. септембра, гдје ће имати два дана за припреме", рекао је Јаћимовић, након сједнице Организационог одбора.
 
Он је истакао да ће репрезентација Србије доћи у најјачем саставу, те да ће на јединствен начин промовисати Бањалуку и Републику Српску у области спорта и здравог начина живота.
 
Јаћимовић је рекао да је покровитељ утакмице предсједник Републике, уз подршку Владе Републике Српске и ресорног министарства.
 
Предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске, Милутин Поповић, рекао је да ће утакмица сигурно допринијети већем развоју одбојке, те да је задовољство угостити нека од највећих одбојкашких имена Србије.
 
Поповић је оцијенио да Република Српска и БиХ имају велики потенцијал када је ријеч о одбојци, који је много јачи у млађој категорији.
 
"Када бисмо имали боље услове и веће могућности, са потенцијалом који имамо у млађим категоријама могли бисмо много боље да напредујемо. Ми у одбојкашкој репрезентацији Србије имамо три одбојкашице са ових простора, које су носиоци игре, то је јасан знак којим потенцијалом располажемо", рекао је Поповић.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.