Sign In

Одличан наступ побједника МОИ на Свјетском првенству у Београду

Објављено:

​​​​
Ученици Економске школе Бања Лука и ученице Гимназије ''Петар Кочић'' Нови Град представљали су Републику Српску на Свјетском школском првенству у баскету 3*3, које се одржало у Београду од 23. до 29. јуна.
 
Првенство је организовао Савез за школски спорт Србије на челу са Жељком Танасковићем и Међународна федерација школског спорта (ISF) на челу за Лауреном Петринком из Француске.
Наступло је 25 репрезентација у мушкој конкуренцији и 22 репрезентације у женској конкуренцији, а такмичење се одвијало у дворани Белекспо у Београду.
 
Ученици су имали одличан старт побједивши екипу из Кувајта и фаворите из Енглеске, а затим су изгубили утакмицу од Чилеа. Другог дана такмичења, такође у групној фази су побиједили Кинески Тајпеј, а изгубили од репрезентације Србије и Мађарске, што је било пресудно за улазак у осмину финала. У разигравању су побиједили репрезентацију Хрватске и заузели 17. мјесто на табели.
 
Ученице су у групној фази  такмичења изгубиле од Кине, Француске и Индије, а побиједиле Бугарску. У разигравању су изгубиле од Мађарске након повреде најбоље играчице, те заузеле 18. мјесто на табели.
 
Поносни смо на наше ученике који су показали одличне партије, дали све од себе, а стекли су и многе пријатеље, те је комплетна репрезентација Републике Српске понијела кући пехар за Фер-плеј екипу.
 
Министарство породице, омладине и спорта је за одлазак ученика на ово првенство утрошило 13.500,00 КМ за спортску опрему, смјештај, превоз, котизацију и остале трошкове.
 
У наредном периоду нас очекује ближа сарадња са Међународном федерацијом школског спорта, те наступ на другим значајним такмичењима

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.