Sign In

Одржана Скупштина Волонтерског сервиса Републике Српске

Објављено:

​Помоћник министра за омладину, Бранка Малешевић, истакла је значај развоја волонтирања код младих, али исто тако и код старије популације која својим знањем и искуством може допринијети заједници.

Малешевићева је позвала све грађане који су у могућности да се придруже Волонтерском сервису Републике Срспке и различитим спектром активности допринесу побољшању живота у њиховој локалној заједници.

"Министарство подржава, како Волонтерски сервис Републике Српске, тако и омладинске и друге организације које раде на развоју и промоцији волонтирања, али уопште и побољшању живота грађана", рекла је Малешевићева, која је присуствовала Скупштини Волонтерског сервиса, на којој је за извршног директора поново изабрана Свјетлана Поповић.

Малешевићева је навела да је ресорно министарство за пројекте и активности Волонтерског сервиса од 2014. године издвојило око 80.000 КМ, а за унапређење и развој волонтирања у посљедње четири године око 200.000 КМ.

Поповићева је изразила задовољство указаним повјерењем да поново буде на челу Волонтерског сервиса, те истакла да ће јој циљ бити да настави добру сарадњу са локалним сервисима у остварењу постављених циљева.

"Велики значај има промоција волонтирања међу младима, да би његовали и практиковали културу волонтирања", рекла је Поповићева.

Она је нагласила да је то и један од начина да се ријеши проблем пасивности младих, те додала да ко год једном проба волонтирање, увијек му се враћа.

"Највећа потреба за волонтирањем јавља се у области хуманости, док у посљедње вријеме волонтеризам излази из стандардних оквира, те се све чешће јавља и у областима које до сада нису биле популарне", рекла је Поповићева.

Према њеним ријечима, нови чланови Волонтерског сервиса Републике Српске су локални сервиси у Рудом и Фочи.

Координатор локалног волонтерског сервиса у Рудом Наталија Видаковић рекла је да чланство у републичком Волонтерском сервису има велики значај за ову малу локалну средину, да би се млади активирали и помогли сами себи у будућности.

"Наш сервис постоји двије године и имамо око 40 чланова, а 20 њих је стално активно и жели да пружа помоћ у свим областима да би се дошло до промјена у нашој општини, која је мала и неразвијена", рекла је Видаковићева.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.