Sign In

Одржана централна манифестација Дјечије недјеље под слоганом „Вјеруј у себе“

Објављено:

​​​​​​​​Дјецу од малена треба учити да вјерују у себе и граде самопоуздање да би израсли у јаке и стабилне личности, а друштво улаже максималне напоре да се ти циљеви и остваре, поручено је данас у Бањалуци на централној манифестацији обиљежавања Недјеље дјетета.
 
Помоћник министра за породицу Републике Српске Босиљка Бошњак рекла је да је циљ Министарства да укаже на права и значај бриге о дјеци у Српској.
 
"Током цијеле године различитим активностима упозоравамо јавност и институције које воде бригу о дјеци колико су нам важни најмлађи становници, те да је потребно употријебити све ресурсе како би им уљепшали дјетињство", рекла је Бошњак.
 
Она је навела да Министарство у континуитету ради на подршци породицама и школама, како би свој дјеци били омогућени исти услови одрастања.
 
Помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске, Бранка Сладојевић, рекла је да је од посебног значаја да установе које се баве дјецом, посебно оном са посебним потребама, раде на томе да изграде самопоуздање, доводећи их у ситуације у којима ће осјетити како је и успјети и изгубити.
 
"Желимо да укажемо на значај да дјеца развијају самопоуздање, јер се без њега јављају проблеми у одрастању", рекла је Сладојевићева, истакавши слоган овогодишње манифестације "Вјерујем у себе".
 
Она је подсјетила да је Министарство у току ове недјеље обрадовало са по 2.100 КМ три породице које су природним путем добиле тројке.
 
"Због стабилног стања Фонда за дјечију заштиту, Влада Српске је донијела одлуку о дуплом дјечијем додатку у овој недјељи. Он је већ исплаћен за 18.877 дјеце, како би родитељи и дјеца осјетили подршку друштва, поред свих других активности и програма које спроводимо", рекла је Сладојевићева.
 
Помоћник министра за предшколско, основно и средње образовање Републике Српске, Радмила Коцић Ћућић, рекла је да је циљ Министарства да ученицима омогући што квалитетније васпитање и образовање.
 
"У фокусу су нам школски објекти да би дјеца имала што бољи боравак у њима, што је један од услова за постизање што бољих резултата", рекла је Ћућићева и додала да се ради и на подизању квалитета наставног процеса, у којем су најбитнији наставници и професори.

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.