Sign In

Одржана 11. Конференција Мреже савјета ученика

Објављено:

Помоћник министра за омладину, Бранка Малешевић, истакла је значај конференције која представља прилику да се представници савјета ученика окупе и размијене искуства и сачине заједничке планове за наредну годину.
 

"Тема која је изабрана да буде у фокусу рада за наредну годину је превенција вршњачког насиља", рекла је Малешевићева.

Она је, отварајући конференцију,истакла да је ресорно министарство организацију ове конференције подржало са 15.000 КМ, док је од 2011. године до данас Министарство издвојило 130.000 КМ како би се конференција редовно одржавала.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић, рекао је да су млади у Српској веома активни и заинтересовани да учествују у рјешавању проблема са којима се сусрећу.

"Младима је указана прилика да упознају рад Народне скупштине, да поставе питања и да се информишу о службама парламента, али и да изнесу примједбе", рекао је Чубриловић.

Предсједник Мреже савјета ученика Републике Српске, Олга Штака, рекла је да су на конференцији, која је трајала претходна три дана у комплексу Бардача код Српца, учествовали представници савјета ученика сви 90 средњих школа из Републике Српске.

"Анализирали смо проблеме и установили на шта треба да утичемо у наредном периоду, као што је план и програм који је застарио", рекла је Штака. Она је додала да велики проблем представља и организовање практичне наставе, као и све више присутан проблем вршњачког насиља.

"Већ имамо одређене активности и пројекте усмјерене ка рјешавању овог проблема, којем ћемо се посебно посветити у наредном периоду", рекла је Штака.

Извршни директор Омладинског комуникативног центра, Саша Марковић, рекао је да овај центар већ годинама даје подршку активностима Мреже савјета ученика Српске, те да је циљ конференције јачање капацитета средњошколске популације.

Мрежа савјета ученика Републике Српске је заједничко тијело савјета ученика свих средњих школа у Републици Српској чији је циљ промоција и подршка остварењу обавеза, права, интереса и потреба средњошколске популације.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.