Sign In

Одржан први састанак Координационог одбора МОИ 2018/2019

Објављено:

​​На првом састанку Координационог одбора Малих олимпијских игара Републике Српске за школску 2018/2019. годину именован је Координациони одбор, усвојен Програм и календар такмичења, те усвојена Одлука о финансирању МОИ РС 2018/2019.
 
Од новина које ће пратити овогодишњи систем такмичења, истичемо да су се стекли услови за укључивање шаха на свим нивоима такмичења, те увођења џудоа експериментално на републичком нивоу кроз пројекат ''Џудо у школе'' у оквиру којег ће у осам основних школа у Републици Српској основцима бити понуђен програм бесплатног тренирања џудоа уз средства Међународне џудо федерације.
 
Исто тако, КОО МОИ РС је донио одлуку да ће се јединствено републичко финале одржати у Бањој Луци 2020. године (сви спортови у Бањалучкој регији), уз формирање Организационог одбора, који ће бити носилац организације.
Од важнијих закључака, битно је истаћи да ће женска екипа Медицинске школе Бања Лука, због континуираних остварених резултата у претходне четири године у систему МОИ РС, представљати Републику Српску на Свјетском првенству у фудбалу у Београду 2019. године.
Када је ријеч о међународној сарадњи, двије чланице КОО МОИ РС  ће поводом 8. марта, Међународног дана жена, заједно  са 10 атлетичарки из Републике Српске (побједнице МОИ РС) учествовати у пројекту ''Она трчи'' у организацији Међународне федерације школског спорта у Паризу у термину 11-15.03.2019. године.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.