Sign In

Омладински центри значајан партнер Mинистарству

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, поручила је да су омладински центри значајан партнер Министарству при реализовању бројних активности из Омладинске политике од 2016. до 2020. године у чијем креирању су и сами учествовали.

"Реализација чак три стратешка циља тиче се рада младих и омладинских центара и побошљања квалитета живота младих и на локалном нивоу", рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци након посјете Институту за развој младих и заједнице - Перпетуум мобиле и Мрежи омладинских центара за анимирање, развој и тренинг.

Према њеним ријечима, на данашњем састанку је било ријечи о бројним изазовима са којима се ова удружења сусрећу, интересантним активностима и плановима за наредни период, као и наставку подршке Министарства раду омладинских центара и побољшања услова за њихов рад.

Директор Института за развој младих и заједнице - Перпетуум мобиле, Илија Трнинић, сматра да је важно наставити рад на пољу омладинског развоја и младих кроз невладин сектор.

"Важно је и да се направи квалитетно партнерство са институцијама власти, прије свега, са ресорним министарством", оцијенио је Трнинић.

Он је навео да је са министром данас разговарао о могућностима заједничке сарадње, подршци и реализацији заједничких програма који ће бити усмјерени на младе у Републици Српској.

"Сагласили смо се да омладински центри треба да дјелују у локалним заједницама и да оне морају подржати њихов рад јер су то локални сервиси младих како би радили на програмима развоја и превенције с обзиром на бројне изазове који су пред овом популацијом", истакао је Трнинић.

Он је за фебруар најавио одржавање конференције омладинског рада.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.