Sign In

Отворена Љетна школа спорта

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, отворила је у Требињу Љетну школу спорта, на којој ће ове године учествовати око 1.000 младих спортиста из Српске и Србије.

Давидовића је рекла да је Љетна школа спорта, која се у Требињу одржава осамнаесту годину заредом, најдуговјечнији пројекат Министарства.

Она је истакла да је овај пројекат изузетно значајан, будући да су бројни спортисти који су данас успјешни репрезентативци БиХ и Србије, били учесници ове љетне школе спорта.

"У оквиру школе спорта биће организоване едукативне радионице које ће се односити на актуелне теме из области спорта. Осим Требиња, Љетна школа спорта се реализује и у другим регијама Републике Српске. Овдје су свакако најзначаније активности. Седамнаест спортских савеза је узело учешће, тако да вјерујем да ће бити успјешна", истакла је Давидовићева.

Градоначелник Требиња, Мирко Ћурић, указао је на то да се овај пројекат показао као врло успјешан, те истакао да ће и убудуће имати подршку Требиња, али и Владе Републике Српске, будући да је улагање у спорт и омладину најзначајнија инвестиција.

Координатор Љетне школе спорта, Ненад Рађевић, рекао је да ће ове године школа спорта трајати осам недјеља и биће реализована у осам смјена по седам дана.

Организатор Љетне школе спорта је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске у сарадњи са Градом Требињем и Јавном установом "Дом ученика".

Љетна школа спорта у Трбињу трајаће до 25. августа.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.