Sign In

Отворено Европско првенство у рафтингу "Бањалука-Врбас 2019"

Објављено:

У Рафтинг центру "Кањон" у Карановцу отворено је Европско првенство у рафтингу "Бањалука-Врбас 2019" на којем ће наредна четири дана учествовати око 250 рафтера из 11 европских земаља.
 
Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић, који је присуствовао церемонији отварања, рекао је да је Министарство породице, омладине и спорта Српске ово такмичење уврстило у календар манифестација од значаја за Републику Српску и пружило подршку организаторима, препознајући вишеструки значај овог спортској догађаја.
 
Он је навео да је на овим просторима рафтинг у експанзији из године у годину, те да је напредак и развој сваког спорта успјех Бањалуке и Републике Српске.
 
"Сви који једном осјете моћ и виде љепоте Врбаса, сигурно ће доћи и бити наши гости и као спортисти, и као туристи", истакао је Јаћимовић.
 
Првенство је отворио замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић, који је поручио да спортови на води добијају све већи значај, те да рафтинг види и као изузетну прилику за промоцију туристичких потенцијала града.
 
"Долазе нам спортисти из свих крајева свијета. Врбас је наш велики спортски, али и туристички потенцијал. Колико знам, за све ове године, ниједан рафтер из Бањалуке није отишао незадовољан. Сви су одушевљени стазом, што је најважније, али нама изузетно прија када чујемо и да су веома задовољни нашим гостопримством, нашом храном и нашим људима", истакао је Амиџић.
 
Он је рекао да је овај град посљедњих 15 година био домаћин највећих рафтинг такмичења, те да је ово треће Европско првенство. Он је истакао да је Бањалука град спорта, те да су га у прошлости неки други спортови прославили.
 
На шампионату, који ће трајати до недјеље, 7. јула, наступиће 36 тимова у мушкој и женској конкуренцији.
 
Снагу и умијеће на буковима Врбаса одмјериће тимови из Бугарске, Хрватске, Чешке, Румуније, Словеније, Србије, Мађарске, Велике Британије, Русије, Летоније и БиХ.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.