Sign In

Отворен Кендо центар у Бањалуци

Објављено:

В.д. помоћника министра за спорт, Марио Ђуран, присуствова је отварању Кендо центра у Бањалуци и том приликом истакао да је отварањем Кендо центра Бања Лука стала раме уз раме са 40 земаља свијета које су чланице Свјетске кендо федерације.
 
„Министарство породице, омладине и спорта, као и Влада Републике Српске подржавају развој сваког спорта, па тако и кенда који се као спорт тренира широм свијета, а у неким јапанским школама је и редован наставни предмет. Надам се да ће они који се посвете овом спорту достићи оно што је његов циљ, а то је вјештина изградње људског карактера кроз усавршавање вјештине  мачевања“ – истакао је Ђуран.
 
Он је свима који јесу и биће дио Кендо центра Бањалука пожелио да успјешно слиједе "пут мача" и буду успјешни на такмичењима на којима буду учествовали.
 
Отварању Кендо центра присуствовао је и предсједник Кендо савеза Србије, Душан Николић, који је рекао да у Србији Кендо клубови постоје већ 50 година, те да ће Кендо савез Србије подржати рад и развој Кендо центра у Бањалуци.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.