Sign In

Отворен рукометни камп у Вишеграду у оквиру „Љетна школа спорта“

Објављено:

Помоћник министра за спорт Републике Српске, Драган Јаћимовић, рекао је да је Вишеград испунио услове за одржавање Рукометног кампа, те навео да је циљ и овог кампа да учесници, прије свега, буду добри људи, а затим и успјешни спористи.
 
"Министарство породице, омладине и спорта ће увијек бити ту да подржи перспкетивне спортисте. Нама је циљ да ови спортисти, прије свега, буду добри људи и спортисти, да слушају своје родитеље и наставнике и да некога од њих видимо на европској сцени", додао је Јаћимовић.
 
Он је честитао руководству Рукометног клуба Вишеград на уласку у Прву лигу Републике Српске и пожелио да, након тога, уђу и у Премијер лигу.
 
"Велико је задовољство бити у Вишеграду међу 40 рукометаша и рукометашица. Ово је један од највећих пројеката у организацији Министарства породице, омладине и спорта Српске, осим Малих олимпијских игара", истакао је Јаћимовић.
 
Рукометашима је данас у Андрићграду, у оквиру Рукометног кампа, одржано предавање о значају исхране у постизању добрих резултата.
 
Професор Медицинског факултета у Бањалуци, Ненад Понорац, рекао је да је учесницима Рукометног кампа говорио о улози исхране у постизању спортског резултата.
 
"Говорио сам о начину како исхрана може да помогне у постизању оптималног спортског резултата и како неправилна исхрана може да му упропасти спортску каријеру. Тема је опширна, али ћу истаћи значај предтакмичарског оброка, односно правилног уноса хране пред почетак такмичења, а затим и унос хране након физичке активности која потпомаже у правилном опоравку", каже Понорац.
 
Рукометни камп биће завршен у недјељу, 21. јула, а организује се под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, Рукометног савеза Српске, општине и Хидроелектране Вишеград у оквиру пројекта „Љетна школа спорта Републике Српске“.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.