Sign In

Подршка репрезентацији Србије у сједећој одбојци

Објављено:

Помоћник министра за спорт Српске, Драган Јаћимовић,посјетио је репрезентацију Србије у сједећој одбојци која се припрема у Лакташима за Европско првенство у Мађарској и  пожелио репрезентативцима Србије успјех на предстојећем такмичењу.
 
„Лакташи су добар домаћин током припрема за важно европско такмичење и услови за тренинге су одлични. Министарство ће увијек бити подршка спортистима са инвалидитетом и репрезентацији у сједећој одбојци у којој је доста репрезентативаца из Републике Српске.
 
Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Душко Милуновић, пружио је подршку репрезентацији Србије у којој су и репрезентативци из Српске, а дио њих су ратних војни инвалиди.
 
"Посебно ми је драго што су се опредијелили за спорт. Они су у рату показали да имају велику храброст, а сада су показали и да имају велико спортско срце", рекао је Милуновић.  Он је навео да ресорно министарство сваке године помаже Савез сједеће одбојке Српске и да ће тако и наставити.
 
"Регистровано је 12 клубова, од којих је осам активно и учествује у такмичењима и кроз овај спорт пролази око 200 инвалида. Желим да припреме протекну у ведром спортском и пријатељском духу и да нам донесу медаљу из Мађарске", поручио је Милуновић.
 
Начелик општине Лакташи, Ранко Карапетровић, рекао је да му је посебна част што је репрезентација Србије одабрала ову локалну заједницу за припреме у којој треба да се осјећају као код куће.
 
"Трудимо се да помогнемо сједећу одбојку у складу са могућностима. Поносни смо на одбојкашки клуб инвалида и начин на који доживаљвају спорт, како су ангажовани у спорту, али и укупном друштвеном животу", рекао је Карапетровић и пожелио репрезентацији Србије успјех на Европском првенству.
 
Предсједник Савеза сједеће одбојке Србије, Мирољуб Богдановић, рекао је да сједећа одбојка параолимпијски спорт у којем може да се оствари нешто добро уз велики рад, као и подршку Републике Српске и Србије.
 
"Најважније је што се заједништво Српске и Србије у овом дијелу показује на најбољи начин и желимо да то напредује", рекао је он.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.