Sign In

Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, на турниру Евролиге за кошаркаше у колицима

Објављено:

​Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, присуствовао је данас отварању турнира прелиминарне рунде Евролиге кошарке у колицима у спортској дворани "Борик" у Бањалуци, на којем ће наступити екипе из Турске, Француске, Аустрије и Пољске.

Јаћимовић је рекао да је у Бањалуку, која је Европски град спорта за 2018. годину, допутовала кошаркашка елита Европе и истакао да ће министарство и убудуће подржавати кошарку у колицима.

"Министарство је свих протеклих година подржавало и ККИ `Врбас` и остале кошаркашке клубове који добро раде", рекао је Јаћимовић.

Промотер турнира прослављени кошаркаш, Зоран Мока Славнић, позвао је све Бањалучане доброг срца да дођу на турнир и подрже ове дивне момке, кошаркаше.

"Ово је више од игре, као кад је Југославија побеђивала Русе. Нису то биле само победе на спотском терену, него и много више од тога. Ово овде ко разуме схватиће шта је живот, ко не разуме не вреди да му се објашњава", истакао је Славнић.

Домаћин турнира је бањалучки Кошаркашки клуб инвалида "Врбас", чији је предсједник Маринко Умичевић нагласио да је овај турнир више од спорта.

Он је истакао да ова манифестација промовише спорт, али и Бањалуку као центар дешавања различитих спортских манифестација, те додао да од своје екипе очекује побједу.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је, отварајући турнир, да Бањалука ове године носи титулу Европског града спорта, те да је овај турнир један од драгуља који ће се сјајно уклопити у ту причу.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.