Sign In

Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, посјетио Кошаркашки савез РС

Објављено:

Кошарка је сигурно међу прва три спорта у Републици Српској и Кошаркашки савез Републике Српске имаће подршку ресорног министарства, рекао је данас помоћник министра за спорт,  Драган Јаћимовић.
 

"Кошарка је један од водећих спортова у Српској, а људи који то раде - раде свој посао квалитетно и ми ћемо им пружити подршку. Ресорно министарство увијек препознаје добре људе и добар рад", изјавио је Јаћимовић након састанка са генералним секретаром Кошаркашког савеза Републике Српске, Драганом Ћазићем.

Он је нагласио да се Кошаркашки савез Републике Српске понаша домаћински, што је у посљедње три године дало резултат.

"Дуговања од 140.000 КМ сведена су на нулу. Људи који воде Савез, предсједник Борис Спасојевић и генерални секретар Ћазић показали су да се домаћинским односом и срцем кошарка може вратити на мјесто гдје стварно и припада", додао је Јаћимовић.

Он је истакао да је на састанку разговарано о више тема, од договора о пријатељској утакмици репрезентације Србије у Бањалуци, вјероватно наредне године, о чему ће се накнадно разговарати и са предсједником Кошаркашког савеза Србије Предрагом Даниловићем, па до набавке кошаркашких табли, гдје је то потребно.

Јаћимовић је подсјетио да се крајем августа 2015. године тражила "карта више" како би сви заинтересовани видјели репрезентацију Србије, што је била и промоција кошарке.

Говорећи о младим генерацијама, он је истакао да је потребно уложити заједничке напоре, те заинтересовати младе, од најмањег узраста већ у вртићима, за спорт.

"Сви морамо да учинимо један велики напор да дјецу изведемо на спортске терене, да дјеца живе здраво, да се друже и социјализују", навео је Јаћимовић.

Ћазић је представнике ресорног министарства упознао о историји Кошаркашког савеза Српске, истичући да су у току припреме за прославу 25 година рада Савеза.

Он је захвалио ресорном министарству за дугогодишњу помоћ, нагласивши да се у евиденцији Кошаркашког савеза налази 80 клубова и око 3.300 играча, укључујући и тренере, кошаркашке судије и спортске раднике.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.