Sign In

Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, разговарао са Владимиром Батезом

Објављено:

​​
Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, изразио је увјерење да ће кадетске репрезентације Српске, које су позване да учествују на предстојећем турниру у Новом Саду поводом обиљежавања 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији, "освјетлати образ Републике Српске".
 
"С радошћу сам прихватио позив покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза да кадетске репрезентације Српске учествују на турниру поводом обиљежавања 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији. Ријеч је о мушким и женским селекцијама у кошарци, одбојци и рукомету", навео је Јаћимовић.
 
Он је данас у Новом Саду, послије састанка са Батезом у његовом кабинету у Покрајинској влади, изјавио да ће те селекције на турниру на најбољи начин представити Републику Српску.
 
"Сутра ћемо на састанку са нашим спортским савезима и технички обезбиједити учешће селекција Српске на том великом труниру", додао је Јаћимовић.
 
Батез је рекао да му је велико задовољство што ће гости турнира поводом бити и кадетске селекције Републике Српске.
 
"Задовољство ми је да ће и кадетске селекције Српске учествовати на турниру . Свима у Покрајинској влади, као и мени, била је велика жеља да и спортисти Српске учествују на турниру у част великог јубилеја", додао је он.
 
Батез је прецизирао је да ће, осим кадетских селекција Српске, на турниру учествовати и селекције Срема, Бачке и Баната.
"Ријеч је о мушким и женским селекцијама у кошарци, одбојци и рукомету, коју чине дјечаци и дјевојчице рођени 2002. године и млађи", навео је Батез.
 
Турнир поводом обиљежавања овог историјског догађаја биће одржан у Новом Саду, 1. децембра.
 
Покрајински секретаријат за спорт и омладину, организовањем тог турнира, даје допринос обиљежавању 100 година од присаједињења, једном од најважнијих датума у историји српског народа.
 
Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена у Банату, Бачкој и Барањи на сједници одржаној у Новом Саду 25. новембра 1918. године прогласила је присаједињење тих области Краљевини Србији.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.