Sign In

Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, уприличио пријем за најбољег младог тенисера Дражена Петровића

Објављено:

Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, уприличио је данас пријем за најбољег младог тенисерау БиХ у категорији до 16 година, Дражена Петровића, који је избори пласман на Мастерс међу 8 најбољих тенисера у Европи.
 
Јаћимовић је изразио задовољство што је овај млади и перспективни тенисер из Републике Српске остварио запажен резултат на најбољем свјетском турниру у Барселони и нагласио да ће Министарство увијек подржавати талентоване младе спортисте који на најбољи начин представљају Републику Српску.
 
„ Дражен је наш стипендиста и свијетла будућност тениса на овим просторима. Он је најбољи примјер да предан рад и дисциплина уз неспоран таленат дају најбољи резултат. Сигурни смо да су досадашњи резултати само мали дио онога што од њега можемо очекивати и трудићемо се, у оквиру својих могућности, да помогнемо и подржимо овог младог тенисера на његовом путу“- истакао је Јаћимовић.
 
Драженов отац, Жељко Петровић, захвалио се на подршци Министарству породице, омладине и спорта, али и предсједнику Републике Српске, Милораду Додику и начелнику општине Прњавор, Дарку Томашу, који су помогли да Дражен оде на турнир у Барселони и оствари најбољи резултат.
 
„Дражен је први тенисер из Републике Српске икад који је изборио мастер Тенис Европе у Барселони. Ово је велики успјех и зато желимо да се захвалимо свима који су нам помогли и препознали Драженов квалитет, а он је узвратио на најбољи начин – одличним резултатима“ – рекао је Жељко.
 
Он је подсјетио да је Дражен ове године освојио два прва мјеста на Тенису Европе у Зеници и Вели Лошињу, а играо је финала у Барселони, Сарајеву и Чаковцу.
 
Дражен истиче да је задовољан оствареним резултатима, али да ће наставити вриједно да ради и вјерује да ће уз подршку тренера, Бојана Мичића, остваривати још боље резултате на турнирима који га очекују.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.