Sign In

Помоћница министра за породицу, Босиљка Бошњак, посјетила Дом за старија лица у Источном Сарајеву

Објављено:

Помоћник министра за породицу, Босиљка Бошњак, посјетила је Дом за старија лица у Источном Сарајеву и уручила пригодне поклоне поводом Међународног дана старих.
 
"Сутра је Међународни дан старих лица, тако да смо жељели да обрадујемо кориснике Дома за старија лица", изјавила је Бошњакова.
 
Она је навела да се Министарство труди да не заборави стара лица смјештена у домовима широм Републике Српске, али и да им помогне, у складу са својим могућностима.
 
Бошњакова је рекла да је данашња посјета у оквиру редовних активности Министарства породице, омладине и спорта, те додала да ће сутра посјетити Дом за старија лица у Приједору.
 
Психолог у Дому, Данијела Радовановић, рекла је да су у Дому, који може да прими 145 старих лица, сви капацитети попуњени и да је потражња за смјештајем сваким даном све већа.
 
Она је истакла да у овом дому могу бити смјештена сва стара лица, без обзира на њихово здравствено стање, јер имају његу 24 часа, те додала да постоји и листа чекања за смјештај.
 
Корисник Дома, Гордана Кларић, рекла је да је јуче, заједно са својим пријатељима из дома, прославила 89. рођендан уз торту, те додала да јој је у Дому угодно.
 
"У дому увијек буде приређено нешто лијепо. Овдје ми је добро, имам своје друштво, особље је врло љубазно и предусретљиво", истакла је Кларићева и додала да, ако је потребно, добије медицинску помоћ, као и лијечење у болници која је близу овог дома.
 
Осим дружења, Кларићева је рекла да вријеме у дому проводи у шетњи, читању, гледању телевизије, према својим потребама.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.