Sign In

Помоћница министра за породицу, Босиљка Бошњак, посјетила сигурне куће у Модричи и Бијељини

Објављено:

​​Помоћница министра за породицу, Босиљка  Бошњак, посјетила је сигурне куће у Модричи и Бијељини и дјеци која су смјештена у ове установе уручила пригодне поклоне, поводом почетка Дјечије недјеље.
 
„ У договору са запосленима у сигурним кућама, а у складу са потребама дјеце смјештене у ове установе одлучили смо да их обрадујемо пригодним и потребним поклонима, па смо обезбиједили зимске јакне за сву дјецу. Свјесни смо озбиљности ситуације и трауме коју пролазе дјеца смјештена у сигурне куће и на овај начин смо жељели бар мало да им уљепшамо ове дане“ – истакла је Бошњакова.
 
Она је нагласила да је и почетак Дјечије недјеље прилика да се понови да је сваки облик насиља у породици, нарочито насиља над дјецом, апсолутно неприхватљив и да ће институције учинити све да заштите све жртве насиља. Зато је, како је рекла, и донесен нови Закон о заштити од насиља у породици којим је степен заштите жртве подигнут на виши ниво.
 
Према њеним ријечима слоган Дјечије недјеље „Моја седмица- моја година“ шаље поруку да сваки дан током године треба да посветимо дјеци и да им обезбиједимо срећно и безбрижно дјетињство.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.