Sign In

Почело републичко финале Малих олимпијских игара у кошарци

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић, рекла је да је циљ ресорног министарства да традиционалну манифестацију Мале олимпијске игре за основне школе унапређује и проширује новим спортовима.

Давидовићева кје истакла да је важно ову манифестацију проширити новим спортовима, јер око 90.000 ученика основних и средњих школа учествује на Малим олимпијским играма.

"Ова манифестација је смотра спорта, младости и ведрине", рекла је Давидовићева, након што је у Бањалуци присуствовала отварању републичког финала Малих олимпијских игара за основне школе у кошарци.

Она је навела да се данас и сутра у Бањалуци одржавају финална такмичења у кошарци за основне школе у мушкој и женској конкуренцији у оквиру Малих олимпијских игара.

Директор Медицинске школе Бањалук,а Владимир Јагодић, рекао је да је ова образовна установа овогодишњи домаћин финалног дијела такмичења Малих олимпијских игара у кошарци које се одржава у Спортској дворани "Борик".

"Наша школа је домаћин по заслугама, како по учењу и владању ученика, тако и у спортским такмичењима", истакао је Јагодић.

Он је рекао да ова школа има професоре физичког васпитања који су изузетно активни, те да захваљујући њима има и изузетне спортске резултате.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.