Sign In

Првенство Југоисточне Европе у биатлону 27. децембра

Објављено:

Прво првенство Југоисточне Европе у биатлону за 2020. годину биће одржано од 27. до 29. децембра на нордијском ски-центру "Дворишта" на Јахорини, рекао је вршилац дужности помоћника министра за спорт Републике Српске, Марио Ђуран, и најавио да ће Министарство имати значајну улогу у организацији.
 
Ђуран је навео да је овај догађај значајан за љубитеље свих спортских дисциплина.
 
"Ово је дио већег пројекта који Јахорину треба да позиционира као спортски и туристички центар у југоисточној Европи", рекао је Ђуран након конститутивне сједнице Организационог одбора првог првенства Југоисточне Европе у биатлону.
 
Замјеник секретара Смучарског клуба "Романија" Пале, Тања Каришик Кошарац, рекла је да је овај клуб изабран да буде технички организатор Првог континенталног првенства југоисточне Европе у биатлону.
 
Она наводи је велики корак за њихов клуб што ће учествовати у овом значајном спортском догађају.
 
Према њеним ријечима, на првенству се очекује учешће 15 земаља, а уколико не буду имали довољно снијега термин одржавања ће бити одгођен.
 
Савјетник начелника општине Пале, Срђан Шекара, истакао је да је одржавање првенства Југоисточне Европе значајно за локалну заједницу, и да је Јахорини, Двориштима и Палама потребно што више спортских такмичења.
 
Он је истакао да ће општина и даље подржавати све спортске или сличне догађаје.
 
На сједници Организационог одбора за предсједника је изабрана Соња Давидовић, за потпредсједнике Бошко Југовић и Љубиша Танић, као и чланови одбора.
 
Генерални покровитељ првенства је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.