Sign In

Пријем за перспективне спортисте Републике Српске

Објављено:

​​​​Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, уприличила је пријем за десет перспективних спортиста Републике Српске и једног спортисту са инвалидитетом, које Министарство породице, омладине и спорта награђује у оквиру манифестације „Избор десет најбољих спортиста Републике Српске“.
 
Давидовићева је изразила посебно задовољство што је на самом почетку мандата имала прилику да угости перспективне спортисте Републике Српске.
 
„ За остварене резултате уручили смо и пригодне награде овим младим људима, а Министарство породице, омладине и спорта и Република Српска ће и у наредном периоду подржавати младе спортисте и спорт. Они су наши најбољи амбасадори како у региону, тако и у Европи и свијету“ – истакла је Давидовићева.
 
Један од перспективних спортиста, млади тенисер Дражен Петровић, каже да је привилегија што се нашао међу најбољим спортистима Републике Српске али и да награда Министарства значи да се остварени резултати прате и вреднују.
 
„ Резултати које сам имао ове године, дају ми за право да вјерујем и очекујем да их могу поновити и у сениорској конкуренцији“ – рекао је Петровић.
 
Добрим резултатима може се похвалити и најбоља међу спортистима са инвалидитетом, кошаркашица ККИ „Врбас“, Биљана Недић, која скромно каже да су за њен успјех заслужни сви саиграчи и стручни штаб.
 
„Када сам почињала да се бавим спортом нисам ни сањала да ћу добијати награде за то, али бити у реду најбољих је велика част и задовољство“ – истиче Недићева.
 
Перспективним спортистима и спортисти са инвалидитетом ће, осим награда које су добили, на манифестацији „Избор десет најбољих спортиста Републике Српске“ бити уручене посебне плакете за остварене резултате.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.