Sign In

Пријем за прослављеног кошаркаша Зорана Славнића

Објављено:

​Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, уприличио је данас пријем за прослављеног кошаркаша, Зорана Славнића, који у Бањалуци борави као промотер турнира Евролиге за кошаркаше у колицима и предсједника ККИ „Врбас“, Маринка Умичевића, са којима је разговарао о бројним темама.

"Разговарано је и о закону о спорту, али и о унапређењу кошарке у Бањалуци и Српској, која је на заводном нивоу", рекао је Јаћимовић.

Он је навео да је разговарано и о турниру Евролиге за кошаркаше у колицима који се одржава у Бањалуци и честитао прву побједу Кошаркашком клубу инвалида "Врбас".

"Најбитније је да ми сви заједно радимо на добробити спорта и промоцији Бањалуке и Републике Српске", рекао је Јаћимовић.

Зоран Мока Славнић поручио је да је спорт највећи амбасадор једне земље, без конкуренције, и да њен напредак може да буде бржи уколико се спорт тако схвати.

Славнић је рекао да о спорту зна много, да је пропутовао пуно земаља и да се нада да ће дати корисне савјете за напредак спорта у Бањалуци и Српској.  Он је нагласио да је данас детаљно упознао Кошаркашки клуб инвалида "Врбас", да је одушевљен њиховом игром, пун утисака и да још не може да се ослободи напетости коју је видио на терену.

Предсједник Кошаркашког клуба инвалида "Врбас", Маринко Умичевић, је истакао потребу за новим законом о спорту и додао да је спорт потребно приватизовати јер тренутни концепт спорта никоме више не одговара.

"Спорт је моментално ничији, клубови су државни, појединци су их приватизовали, многи живе добро од спорта, а не за спорт", рекао је Умичевић и додао да није зато да се препише закон о спорту из Србије, већ да Српска мора правити свој закон.

Он је рекао да је потребно завести ред у спорту и да је потребно више улагати у школски спорт.

Умичевић је рекао да је ККИ "Врбас" на турниру Евролиге за кошаркаше у колицима забиљежио прву побједу и да је савладао екипу из Турске са 19 кошева разлике, а да ће вечерас играти са екипом из Француске.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.