Sign In

Пријем за ученике побједнике школских такмичења

Објављено:

​​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Јасмина Давидовић, присуствовала је пријему у Влади за око 500 ученика, побједника републичких школских такмичења и том приликом истакла да је поносна што пријему присуствује и 220 ученика побједника Малих олимпијских игара, које организује ово министарство.
 
Она је поручила да ови ученици показују да Република Српска има свијетлу будућност.
 
„За свако такмичење уложили сте труд, знање и своје најбоље вјештине што је на крају дало резултат. Управо у томе и јесте вриједност такмичења, да Вас науче да се посветите свему што радите и да дате најбоље од себе, па резултат не може изостати“ – рекла је Давидовићева.
 
Она је подсјетила да су Мале олимпијске игре изњедриле спортске шампионе и да се Министарство труди да унаприједи и прошири овај систем такмичења тако што ће као пилот пројекте увести џудо и шах у такмичење.
 
Министар просвјете и културе Републике Српске, Дане Малешевић, оцијенио је да су ученици постигли изванредне резултате на домаћим и међународним такмичењима, о чему најбоље говори чињеница да су неки средњошколци добили понуде за стипендије за студирање у Русији и Србији.
 
"У наредном периоду заједно са Србијом радићемо на томе да наши ученици љети одлазе у њихове кампове. Већ је договорено да три ученика о трошку Србије иду у Тршић на распусту, гдје ће стећи знање из језика. Из Србије смо добили понуду да отворимо барем један наш центар изврсности, гдје би професори и асистенти са факултета подучавали ученике", рекао је Малешевић.
 
Предсједник Владе Републике Српске, Жељка Цвијановић, поручила је да је изузетно важно да институције воде рачуна о сваком појединачном успјеху ученика, јер је сваки њихов успјех и успјех Републике Српске.
 
Према њеним ријечима, Влада Српске улагаће више средстава у просвјету.
 
"Овај пријем је прилика да покажемо да наставници, институције и родитељи заједно раде, али и да охрабримо оне који су постигли резултате да иду даље и мотивишемо сву другу дјецу да покажу шта могу", рекла је Цвијановићева.
 
Она је нагласила да Влада овим пријемом жели показати да цијени резултате најуспјешнијих у различитим наставним и ваннаставним областима.
 
Овом приликом подијељена су признања побједницима, а одржан је и свечани програм и концерт "Побједници за побједнике", као и заједничко фотографисање испред зграде Владе Републике Српске.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.