Sign In

Пријем за фудбалску репрезентацију Републике Српске, освајача турнира „Драган Манце куп 2019“

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, уприличила је пријем за фудбалску репрезентацију Републике Српске узраста до 12 година, која је недавно у Београду освојила Међународни дјечији турнир „Драган Манце куп 2019“.
 
„Честитам дјечацима на оствареном резултату, јер су осим трофеја као тим освојили и појединачна признања. Нама је циљ да спорт учинимо доступним свој дјеци и зато смо припремили пројекат који ћемо ускоро реализовати у сарадњи са незапосленим професорима физичког“ – рекла је Давидовићева.
 
Она је младим репрезентативцима пожељела да његују своја пријатељства и да се радују појединачним успјесима, јер је то рпави пут за остварење тимског успјеха.
 
Селектор репрезентације, Вељко Цвјетиновић, захвалио се на пријему нагласивши да је ово први пут да је остварен велики успјех, јер је турнир освојен доминантно без примљеног гола међу 40 екипа у својој категорији.
 
„Имали смо најбољег играча и голмана у својој категорији, али и на комплетном турниру, међу 200 екипа и поносни смо на тај успјех“ – истакао је Цвијетиновић и најавио да ће, у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта ускоро бити реализован фудбалски камп на Јахорини, који ће послужити као припрема за турнир у Чешкој.
 
Фудбалер Душан Петровић из Градишке рекао је да је на турниру у Београду било тешких утакмица са јаким противницима, те додао да му је драго што је репрезентација Српске показала да је најбоља.
 
Андреј Мићић, који је прошао селекције у лондонском "Челсију", рекао је да је на турниру у Београду било много јаких екипа, те да је Српска показала да је много јача од њих.
 
Најбољи играч на турниру био је Драган Пејић, док је за најбољег голмана проглашен Младен Убипариповић.

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.