Sign In

Пријем за чланове Куглашког клуба Борац

Објављено:

​У Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске данас је организован пријем за чланове Куглашког клуба "Борац" из Бањалуке, који је освајач Купа Републике Српске. Помоћник министра за спорт, Драган Јаћимовић, рекао је да ресорно министарство увијек брине о добрим стварима, те да стога ни куглашима неће изостати финансијска и сва друга потребна помоћ.

Он каже да је куглање мали спорт у односу на фудбал, кошарку или рукомет и да се са мање средстава може постићи резултати, као што је излазак у Европу и представљање Клуба, Бањалуке и Републике Српске. Честитајући Куглашном клубу "Борац" освајање Купа Републике Српске, Јаћимовић је оцијенио да је то такмичење нешто посебно у односу на првенство.

"Сви треба да гајимо Куп Републике Српске, поготово што у куглашком спорту куп није завршна станица, већ је наредна финале Купа БиХ, па чак и учешће на европским такмичењима", рекао је Јаћимовић.

Предсједник Куглашког клуба "Борац", Ненад Талић, захвалио се ресорном министарству што је дало значај куглању и овом клубу, који је након шест година освојио Куп Републике Српске.

"Оно што је још већа симболика јесте да је финале Купа играно на Дан Републике - 9. јануара. Захваљујем Министарству што је имало разумијевање да и на овај начин промовишемо Републику и наше такмичење", рекао је Талић.

Он каже да Куглашки клуб "Борац" има добру сарадњу са Градом Бањалука и ресорним министарством, додајући да су финансије једна од основних ствари потребних за остваривање бољих резултата на европском нивоу.

Талић је додао да се чланови Куглашког клуба "Борац" тренутно спремају за европско такмичење.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.