Sign In

Састанак о наставку реализације пројекта неформалне едукације средњошколаца

Објављено:

Представници Министарства породице, омладине и спорта и Волонтерског сервиса Републике Српске, разговарали су са представницима Гимназије, Економске школе, Електротехничке школе “Никола Тесла“ и Техничке школе у Бањој Луци као и Гимназије у Градишци, о пројекту неформалне едукације средњошколаца који је већ успјешно реализован у Српцу.
 
Представници Министарства породице омладине и спорта су, заједно са вршњачким едукаторима, оспособљеним од стране Волонтерског сервиса Републике Српске, спровели неформалну едукацију у Средњошколском центру “Петар Кочић“ у Српцу у којој је активно учествовало 25 ученика.
 
Ова едукација, на прилагођен начин, упознаје представнике савјета ученика са могућностима да се активно укључе у друштво, те их информише да путем волонтирања имају прилику да стекну нова знања и вјештине и квалитетно проведу слободно вријеме, доприносећи истовремено развоју својих локалних заједница.
 
Планирано је да се прво одржи двочасовна едукативна радионица, која би обухватала презентацију о могућностима за активно учешће, као и информисање у области мобилности младих и омладинских кампова, манифестација и садржаја који су доступни младима у Републици Српској, те да се ученицима приближи област волонтирања и користи које од друштвено корисног рада имају и појединци волонтери и друштво у цјелини.
 
На састанку је закључено да ће све наведене школе учествовати у наставку реализације пројекта у оквиру којег ће, након презентације, кроз радионице ученицима бити представљено на који начин могу сами осмисле и реализују неку волонтерску акцију од користи за школу и локалну заједницу.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.