Sign In

Сајам спорта у потпуности испунио очекивања

Објављено:

​Помоћник министра за спорт Републике Српске, Драган Јаћимовић, рекао је Срни да је први Сајам спорта Српске у потпуности испунио очекивања и показао да Српска има спортски потенцијал.

Он је истакао да ће се ресорно министарство у сарадњи са спортским савезима потрудити да појача активности на промоцији и популаризацији спорта.

Јаћимовић је рекао да је сајам био и прилика да се сви спортови Републке Српске представе на једном мјесту и да се анимирају најмлађи да се почну бавити спортом.

"Велико ми је задовољство што је Сајам спорта посјетило много малишана, који су били наша циљна група. Један од коментара, који је потврда да смо урадили заиста позитивну ствар, је да је простор био тијесан за све који су жељели да дођу", рекао је Јаћимовић.

Он је додао да су позитивне реакције на Сајам спорта велика сатисфакција и подстицај да се наредне године још боље ради и да ова манифестација постане традиционална.

"Велику захвалност дугујемо нашим пријатељима из Србије који су нам помогли савјетима и идејама, као и граду Бањалука који нам је пружио пуну подршку. Циљ нам је да се дјеца баве спортом, да израстају у здраве људе и мислим да смо овим Сајмом начинили велики корак ка остварењу тог циља и тим путем ћемо наставити", каже Јаћимовић.

Он је навео да је занимљиво да је на Сајму спорта било и странаца који су одушевљено пратили шта се дешава, а најинтересантнији је, како је додао, био брачни пар џудиста из Њемачке који носе најљепше импресије.

"Брачни пар из Њемачке је са одушевљењем пратио активности на штанду и презентацију Џудо савеза Републике Српске, а с обзиром на то да се баве овим спортом били су заиста задовољни оним што су видјели. Можда је то и најбољи начин да се оцијени успјешност неког догађаја, кад га доживе људи који су се случајно затекли на догађају и похвале најискреније оно што су видјели и доживјели", истиче Јаћимовић.

Сајам спорта Републике Српске одржан је јуче у "Бањалучком велесајму", а током дана је представљено двадесетак спортова и 40 спортских савеза из Републике Српске.

Током Сајма представљен је спортски плес, аикидо, кик бокс, рукомет, кошарка, одбојка, тенис, стони тенис, атлетика, џудо, карате, фудбал, гимнастика, џијуџицу, бокс, рвање и теквондо.

Сајму спорта присуствовали су предсједник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, прослављени српски кошаракаш Милан Гуровић, бивша НБА звијезда Радослав Нестеровић, актуелни свјетски првак у џудоу Немања Мајдов и тренер џудоа Љубиша Мајдов, који је добио награду за најбољег европског тренера у џудоу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.