Sign In

Соња Давидовић преузела дужност министра породице, омладине и спорта

Објављено:

Новоизабрани министар породице, омладине и спорта Републике српске ,Соња Давидовић, изјавила  је да ће Министарство као и до сада наставити да води бригу о најважнијим сегментима у животу грађана, као што је пронаталитетна политика и брига о младој популацији.

Соња Давидовић , која је данас преузела дужност од досадашњег министра Јасмине Давидовић, рекла је да ће ресорно министарство наставити да ради и на важним задацима као што је унапређење спорта у Републици Српској.

„Очекује нас много посла. Имамо добру праксу у досадашњем раду, те је пред нама велики број предстојећих активности и пројеката, које ћемо наставити да реализујемо и покушати да унаприједимо“, рекла је Соња Давидовић.

 Она је напоменула да је стање спорта у Републици Српској већим дијелом условљено доношењем новог закона  о спорту, те да ће то питање бити у фокусу будућег рада Министарства.

 „Министарство ће наставити да помаже перспективне спортисте, али и да ствара побољшане услове за укључивање дјеце школског узраста у спортска такмичења“, рекла је Соња Давидовић.

 Посебна пажња, додала је она, биће посвећена јачању веза са спортским и омладинским организацијама из Србије, као и већ постојеће сарадње са министарствима и институцијама у Београду.

 „У наредном периоду даћу све од себе да са својим сарадницима направим добре резултате. Вриједан рад и нове идеје очекујем од свих сарадника“, рекла је Соња Давидовић.

 Јасмина Давидовић честитала је новоизабраном мистру, те пожељела успјешан мандат у интересу омладине и породица Републике Српске.

 Она је навела да је поносна на урађени посао у претходне четири године, нарочито што су уведене и неке нове мјере, као што је помоћ за незапослене породиље у износу од минималне плате у Републици Српкој.

„Изузетно сам поносна на Мале олимпијске игре, које смо проширили и уврстили у Свјетску асоцијацију школског спорта“, рекла је Јасмина Давидовић.

 Она је изразила задовољство што су сви пројекти које је затекла по пријему дужности  наставили да се у континуитету одржавају, те што су уведене нове мјере и унапријеђен посао у ресорима.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.