Sign In

Улога и значај медија у процесу демографске обнове

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је данас са представницима медијских кућа у Републици Српској о теми „Улога и значај медија у процесу демографске обнове“ о кампањи коју је покренуло Министарство породице, омладине и спорта с циљем промоције породице и породичних вриједности али и значају медија у креирању јавног мњења и презентацији мјера и активности у процесу демографске обнове.
 
„Влада Републике Српске активно ради на креирању буџета за наредну годину у који ће бити уграђене и мјере популационе политике које су предложили експерти, а које ће Влада уградити у своје активности. И поред материјалних и нематеријалних мјера популационе политике, јако је важно да људима вратимо оптимизам и да својим актиностима покажемо и докажемо да се у Републици Српској може градити будућност“ – истакла је Давидовићева.
 
Она је нагласила да су институције спремне да унаприједе постојеће мјере и да реализују нове за које се установи да би могле имати ефекта, али да је без подршке и активног учешћа медија много теже реализовати пројекте и допријети до грађана.
 
Професор, Драшко Маринковић, представио је медијима анализе демографске ситуације и статистичке податке који говоре да је демографска слика Републике Српске прилично лоша, али да би кораци који се данас предузму дугорочно могли дати жељене ефекте.
 
„​Важно је да уврстимо у програм и садржаје оно што мислимо да је битно са аспекта демографске обнове и да мијењамо популациону климу, као и да раздвојимо социјалну од популационе политике“ – рекао је Маринковић.
 
Представници медијских кућа су сагласни у оцјени да је важно да се струка активирала у овој области и упознала јавност са чињеницама које су врло озбиљне, али су и нагласили да би представници академске заједнице требало активније да се укључе у ову проблематику и буду саговорници о овој теми која је тренутно најважнија у Републици Српској.
Министарство породице, омладине и спорта представило је данас кампању „За потпуну подршку породици“, која има за циљ промоцију значаја очувања породице и породичних вриједности. Током кампање планиран је активан рад на терену како би се у директној комуникацији са грађанима представиле бројне активности Владе, али и подјела материјала у виду брошура у којима су садржана  сва права мајки, породиља и родитеља која се дефинисана законским прописима.

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.