Sign In

Уручени поклони дјеци из Центра "Заштити ме"

Објављено:

Помоћник министра за породицу Републике Српске, Босиљка Бошњак, уручила је данас поклоне дјеци из Центра "Заштити ме" у Бањалуци, поводом обиљежавања Недјеље дјетета.
 
Бошњак је изразила задовољство што је у прилици да посјети ову установу у којој бораве и школују се дјеца са посебним потребама.
 
"Дјечија недјеља је прилика да посветимо више пажње најмлађима, а то је нарочито значајно када је ријеч о дјеци са посебним потребама која треба да буду дио нашег друштва", рекла је Бошњак.
 
Она је додала да Министарство током цијеле године спроводи активности са циљем стварања бољих услова за одрастање дјеце.
 
Стручни сарадник дефектолог и олигофренолог у Центру "Заштити ме", Санела Ћирић, рекла је да ова установа сваке године уз пјесму и игру обиљежава Недјељу дјеце.
 
"Трудимо се да нађемо мјесто у друштву и да дјецу која се код нас школују што више укључимо у различите активности, па смо и ове недјеље били гости у различитим институцијама, јер се радо одазивамо позивима свих који изразе жељу да се друже са нама", рекле је Ћирићева.
 
Она је навела да се у Центру тренутно школује 130 ученика из цијеле Републике Српске.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.