Sign In

Уџбеници за дјецу из вишечланих породица у Фочи

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, данас је у Фочи уручила 18 комплета књига за дјецу из 11 вишечланих породица.
Књиге су добила дјеца која немају одличан успјех у школи, те нису обухваћена редовном подјелом овог вида помоћи које Министарство даје одликашима из вишечланих породица.
Давидовићева је обећала да ће покренути иницијативу да Влада Српске обезбиједи бесплатне уџебенике за сву дјецу из вишечланих породица.
"Купили смо им и по торбе, да се обрадују, да им буде драго да иду у школу. Није лако школовати велики број дјеце и надам се да ће у скоријој будућности у Српској бити донесена одлука да сва дјеца из вишечланих породица добију бесплатно уџбенике, иако има случајева да тај вид помоћи дају и општине", рекла је Давидовићева.
Предсједник Удружења са четворо и више дјеце из Фоче, Љиљана Дракул, истакла је да у већини породица, које су добиле помоћ, нико није запослен.
"Надам се да ће још бити овакве помоћи, али заиста је тешко вишечланим породицама. Сналазе се како знају и умију. Требало би нешто предузети да им се помогне да обезбиједе егзистенцију", рекла је Дракул.
Маријана Рашевић, мајка четворо дјеце, преузела је књиге за сина који похађа седми разред.
"Није лако школовати четворо дјеце, али је лијепо. Сналазимо се на разне начине, али када видимо како дјеца добро уче ништа нам није тешко", каже Рашевићева.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.