Sign In

У припреми пројекти унапређења школског спорта

Објављено:

​​
Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је са министрицом просвјете и културе, Наталијом Тривић о реализацији пројеката који имају за циљ унапређење наставе физичког васпитања у основним школама као и доступност спорта свој дјеци.
 
На састанку је разговарано о пројекту обезбјеђења дидактичке опреме за извођење наставе физичког васпитања до петог разреда, који Министарство породице, омладине и спорта планира да реализује у наредном периоду. Пројекат подразумијева опремање 187 основних школа опремом за физичко васпитање с циљем да се дјеца од првих школских дана правилно усмјере када је ријеч о настави физичког васпитања, јер је то изузетно важно за њихов даљи физички али и психички развој.
 
Било је ријечи и о пројекту у оквиру којег би у школским спортским секцијама са ученицима радили незапослени професори физичког васпитања, а у секцијама би могли да учествују сви заинтересовани ученици.
 
Министрице Давидовић и Тривић разговарале су и о потреби подизања свијести друштвено одговорних компанија када је ријеч о укључивању и пружању подршке пројектима који имају за циљ унапређење и развој спорта као и укључивање што већег броја дјеце у спорт.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.